23008
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23008,stockholm-core-2.3.1,select-theme-ver-8.9.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ny terrass som sammanlänkar ute med inne.

Ny terrass som sammanlänkar ute med inne. Så uttryckte ägarna sitt önskemål.

 

Vi hade kommit till ett riktigt härligt hus med en tillhörande lummig, personlig trädgård.

 

En dubbeldörr var på gång att ersätta ett av fönsterna i köket.

Med den nya entrén ut i trädgårdsrummet öppnades en naturlig möjlighet att lägga en terrass på samma nivå som golvet inomhus.

Ett helt nytt rum, vilket upplevs som ett mellanting mellan inne och ute, uppstod. Ett rum vars norra del byggdes med hel vägg med fönsterpartier och pergola som luftigt tak. Ett rum i rummet.

 

20-tals huset har likt många andra hus från denna tid en hög grund, vilket gör att terrassen ligger mycket högre än resterande trädgård.

 

Med två rejäla trappor upp från trädgården och en lite smalare på sidan från carporten gör att den nya terrassen är lätt att nå, från många olika håll.

Den smala trappen för enkel tillgänglighet till nya carporten, med en extra bonus som sittplats i kvällssol. Den rejäla, breda trappen mot trädgården som inbjuder att sitta flera stycken med en god fika. Den här trappen samtalar med den charmiga loggian som ligger likt en motpol en liten bit ner i trädgården. Den tredje trappen är placerad på den tredje ledden och det är här det naturliga stråket finns, från framsidan av huset.

 

För att trolla bort nivåskillnaden omges terrassen av generösa planteringar. Planteringar med både vintergröna växter, vårlökar och perenner vars blomning avlöser varandra samt mängder av olika klätterväxter. Dessa planteringar bildar en enhet med allt det gröna som på ett par ställen leds genom öppningar i terrassgolvet upp till terrassen och också växter i krukor uppe på terrassen. Tillsammans med den omgivande trädgårdens grönska bildas en riktigt fin helhet.

 

Uppe på nya uterummet/ terrassen har flera sittmöjligheter skapats under de fem åren som gått sedan terrassen byggdes.

Calle på CJ trädgårdsanläggning  byggde terrassen tillsammans med Henrik och de arbetade som vanligt efter kundens önskemål, våra idéer och gedigen yrkeserfarenhet.

 

Resultatet blev en ny terrass som sammanlänkar ute med inne, ett rymligt trädgårdsrum för den stora familjen där plats finns för alla!

 

Tags

pergola, trädgårdsdesign, uterum, Vi tre & trädgård