Vilt, natur och asieninfluerat!

En trädgård har börjat ta form, med influenser från Asien där naturen och det vilda får ta plats.

Vi tre & trädgård har tagit fram en formgivningsidé med ledorden vilt, natur och asieninfluerat. Ägarna jobbar vidare med designmaterialet som en plan för att nå en trädgård där både de själva och gäster ska trivas.

När Vi tre & trädgård möter trädgården har arbetet med att ge plats till ett nytt Attefallshus påbörjats, ett tillskott i utemiljön som kommer att medföra att både nya trädgårdsrum bildas samt en möjlighet att hysa nattgäster.

En trädgård skapas med karaktär av grön, vild växtlighet och vi lånar in de omgivande sköna gröna miljöerna. Till befintligt buskage av bland annat en stor rododendron adderar vi blomsterkornell, japanska lönnar, bambu, höga tallar och körsbärsträd som om hösten sprakar i de finaste höstfärger. De stora träden kommer på sikt att bilda härliga skuggspel på den stora gräsmattan.

Med placeringen av det nya Attefallshuset skapas, med en subtil känsla och knappt synlig uppdelning, två trädgårdar i en. Kanske på sikt byggs en månport som leder från den ena trädgårdsdelen till den andra. Trädgården kommer att rymma flera uteplatser, en stor härlig central köksträdgård, pergola längs med befintligt uterum och en inbjudande trädgårdsentré under trädkronor. Här skapas en trädgård med utrymme för socialt umgänge, men även en trädgård för avkoppling och ro.

När vi lämnar över våra formgivningsidéer så har Attefallshuset landat på sin givna plats och växter har börjat famna huset från olika håll. Byggandet av den önskade ombonade känslan har inletts. Utöver tidigare nämnda växter så kommer bland andra pioner, julrosor, gullvivor och det ljuvliga Hakonegräset att bidra till den önskade känslan.

Entrén från den lilla vägen är inte byggd ännu, men kommer att ge en generös, inbjudande atmosfär. Med en funktionell, rymlig plats för en bilgillande husägare.