Carporten är på plats och det blommar blått!

Sydbok mot blå himmel

Några månader har passerat sen sydboken flyttades. Det har blivit varmare, vissa dagar rena sommaren! Vi kan se att bladen på sydboken utvecklas och det tyder ju på att trädet har svarat som vi önskade på flytten. Det är så roligt.

Carporten som var anledningen till att hela trädgårdsprojektet drogs igång har byggts och står på plats. Lite målningsarbete kvarstår och växter ska planteras in mot trädgården, i den delen som vi kallar woodlandet.

Modellen på carporten harmonierar fint med husets karaktär.

Ofta sker förändringar under planeringsprocessen. Växthuset hade vi föreslagit att placeras bakom de pampiga avenbokshäckarna bredvid det stora trädäcket.  Men då det gamla äppelträdet hade gjort sitt och inte var lämpligt att behålla längre öppnades nya möjligheter. Nu hittade växthuset sin givna plats närmre huset och i fint kvällssolsläge. Detta blir verkligen en fin plats att använda för kvällsmåltiderna under sommarmånaderna!

Lite arbete kvarstår, marktegel som golv i växthuset ska läggas, lite gräsmatta ska rullas ut, träd ska planteras och fler växter ska också finna sina platser.

Till dess njuter familjen av att det faktiskt blommar rätt blått i rabatten under sydboken;-)

Tags: