Trädgårdsrum med pool, så gott som färdiganlagt!

Sommaren har nått augusti och familjen har kunnat njuta av sköna bad de dagar då Skåneregnet inte hängt tungt över det nya poolområdet. Det mesta står färdigt enligt planer och önskemål. De tre stora uppmurade planteringskärlen som omfamnar de båda trapporna har planterats  med bl a silverpäron och massvis av lavendel. Växtvalen förhöjer känslan av sommarrummet.  På höjden av planteringarna vippar jätteverbena och drar till sig fjärilar.

Trätrappan löper nästan längs husets fulla längd och länkar fint ihop de båda trädgårdsrummens olika plan.

Det övre trädäcket ligger i samma plan som innegolvet. Matplatsens placering utanför köket gör det lätttillgängligt och träväggen mot gatan skapar behagligt skydd.

Från matplatsen leder granittrappan ner till mellanrummet. Det lilla rummet mellan pergola, matplats och poolyta. Det är även hit man leds direkt från framsidan, entrérummet till trädgården.

Längs poolens kortsida står pergolan med granitgolv. Soliga dagar skänker den skugga och sköna kvällar kan kvällsmaten serveras här.

Från trädäckets båda nivåer blickar man ut över resten av trädgården. Trädgårdens lummighet har till stor del bevarats, men också kompletterats med  planteringar av bland annat formklippta klot och Bissetsbambu för prasslets skull.