Trädgårdsrum med pool.

Ett stenkast från havet ligger trädgården som skulle utökas med pool. Vi tre & trädgård fick uppdraget att designa miljön som skulle optimera platsen. Umgänge, sköna dopp och avkoppling i ett trädgårdsrum med en utformning och planteringar som ger liv till hela trädgården.

Anläggningsarbetet har påbörjats.

En ny uteplats är på gång. Genom dörrarna i burspråket kommer man direkt ut till uteplatsen som ligger i samma nivå som inne. Den gamla stenläggningen har bytts till en stort trädäcksyta.  Stommen till väggarna som ska rama in uteplatsen har påbörjats.

Från uteplatsen ska man kunna gå ner längs en granittrappa till en pergola. Pergolans placering längs med kortsidan av poolen blir en skön plats i skugga under soliga dagar.

Längs resterande delen av trädäcket ansluts en generös trappa. Med steg som inbjuder både till att sitta på och att lägga sköna kuddar på. Trappan löper längs hela poolens långsida.

Trädgården beräknas stå klar till slutet av våren 2011.

Då ska planteringsytorna fyllas med bland annat silverpäron som ska ge höjd till planteringarna. Prydnadsgräs, lavendel och bambu ska öka på känslan av frodighet och lagom mycket avskiljdhet.

Vi följer nyfiket upp lite längre fram.Vid vårt nästa besök står nog Cornus masen i full blom!