Trädgårdsutställning i Slottsträdgården, Malmö 2011

Slottsträdgården i Malmö är en trädgård som är värt ett besök året runt. Så här på våren/försommaren drar de många olika sorterna  av alliumbollar blickarna till sig.

Grönt är skönt!

Just nu putsas det i rabatterna, nya delar av köksträdgården prepareras och hela trädgården sjuder av liv. Den enorma perennaplanteringen som nästan sträcker sig längs trädgårdens fulla längd upplevs olika beroende på när under sommaren man besöker anläggningen. Just nu är ormbunkarna långt komna och ackompanjerar jättedaggkåpans gröna blad fint tillsammans med andra nyanser av grönt hos bland annat funkians olika blad karaktärer.

Trädgården erbjuder inspiration, lugn och njutning  kan man läsa på Slottsträdgårdens vänners hemsida

Igår under vårt besök i Slottsträdgården fick vi smyga  förbi tematrädgården som är skapad av Heidi Palmgren. Där satt ett par och mediterade. Det såg så skönt ut och det är fantastiskt att trädgården inbjuder till aktiviteter av skilda slag.

I nästa vecka blir det förmodligen mindre möjligheter till meditering i tematrädgårdarna. Då drar förberedelserna till Malmö Garden Show igång i en lite högre växel. De sex utställningsträdgårdarna börjar byggas och balkongutställningen tar form samtidigt som hela trädgården förbereds för många tusen besökare under tre dagar. Det är spännande och det ska bli väldigt roligt!

Här runt det lilla plommonträdet ska Vi tre & trädgård bygga vår utställningsträdgård. De sista förberedelserna fixas nu, dagarna innan själva bygget drar igång!

Välkomna hit!